Evers SLaat Door

EVERS SLAAT DOOR

Edwin Evers is geboren op 9 mei 1971 in Hardenberg. Edwin was voor het eerst op de radio te horen bij Hardenbergse Zieken Omroep. Elke zaterdagmiddag maakte hij hier een jongerenprogramma. Na twee jaar gaat Edwin naar Extra 108, een onderdeel van Salto (een toenmalige lokale omroep van Amsterdam).
 
In 1991 gingen veel discjockey's (waaronder Edwin) naar Power FM, een commercieel radiostation opgezet door Arcade. Edwin kreeg hier een middagprogramma tussen drie en zes. Elke zaterdagavond presenteerde hij samen met Luc van Rooij het programma "Alarmfase 10". Edwin was in die tijd ook regelmatig te horen als invaller op Radio 10 Gold. Deze zenders zaten in hetzelfde pand in Amsterdam.
 
In de zomer van 1992 werd Edwin aangenomen bij Veronica. Op 14 augustus 1992 was hij voor het eerst te horen op Veronica (radio 3) in "Evers & Van Inkel"; hij valt in voor Gijs Staverman. Voor Veronica maakte hij o.a. de volgende radio-programma's: "Evers & Van Inkel", "Evers in 't wild" en "De Vrijdagavondkeet".
 
Bij Veronica had Evers een middagprogramma, maar eigenlijk wilde hij veel liever 's ochtends vroeg uit de veren om Nederland op te schrikken. Die ruimte was er toen niet bij Veronica. Per 1 januari 1998 maakte hij met zijn producers Cobus Bosscha en Rick Romijn (ook ex-Veronica) de overstap naar de KRO. Bij de KRO was men op zoek naar iets vernieuwends. Een uitdaging voor Edwin Evers met zijn companen! En dat is gelukt!
 
"Evers Staat Op" groeide uit tot het best beluisterde radio-programma van de Nederlandse radio. Evers is meerdere malen in de prijzen gevallen. In 1999 ontving hij de Marconi Award voor beste radioman van het jaar en 'Evers staat op' werd verkozen tot het beste radioprogramma van 1998. In 2000 won Edwin opnieuw een Marconi award voor radioman van het jaar. De ochtendshow werd vooral bekend door de imitaties van Frank en Ronald de Boer, Prins Bernhard, Peter R. de Vries en Martin Gaus.
 
Of de succesformule ook op Radio 538 zou werken mochten Edwin, Rick en Cobus vanaf 17 april 2000 bewijzen. Wat blijkt: nog steeds is Evers Staat op, het populairste ochtendprogramma op de Nederlandse radio, nu met Niels van Baarlen als opvolger van de naar 3FM vertrokken Cobus.
 
In maart 2007 doet Ediwn mee aan het swingende programma Just The Two Of Us op Tien. Samen met Berget Lewis gaat hij de strijd aan met acht andere bekende Nederlanders. Na acht liveshows verslaan Edwin en Berget in de finaleshow ook het duo Monique & Sander. Hiermee zijn Edwin en Berget de winnaars van de eerste editie van Just The Two Of Us.
 
Edwin Evers is ook veel in het land te bewonderen samen met zijn band “ Evers Slaat Door”. Deze superband speelt alle goede Dance Classics songs van weleer. Tevens speelt de band ook een aantal nummers uit de jaren 90, zijn ze de live band bij het bekende TV programma van RTL 4 'The Voice of Holland' .
 

EDWIN EVERS/ EVERS SLAAT DOOR is te boeken bij EUROPOP

Evers SLaat Door per mail aanvragen

Of bel direct naar EUROPOP: 035-6835911 of 0653266042 of 0621578281