Jim Bakkum

 JIM BAKKUM

 Jim Bakkum boeken? Het Boekingsburo.nl is het exclusieve boekingskantoor van Jim Bakkum. Op deze pagina treft u alle informatie over het boeken van optredens van Jim Bakkum.

Jim zingt al vanaf jonge leeftijd in bandjes en musicals. Op 15-jarige leeftijd verandert het leven van Jim Bakkum echter totaal: in 2003 doet hij mee aan de allereerste Nederlandse editie van de tv-talentenjacht 'Idols', en wordt tweede. Sindsdien is Jim één van Neerlands populairste artiesten.

Jim mag zich de eerste artiest in de geschiedenis van de Nederlandse Top 40 noemen die met zijn eerste 2 singles direct in de top 5 binnen weet te komen. Zijn debuutsingle 'Tell Her' behaalt de platina status en zijn debuutalbum 'Impressed' behaalt de gouden status. Ook Jims tweede album 'Ready' wordt enorm goed ontvangen en behaalt een top-10-positie.

Jim ontvangt dan ook een Mega Top 50 Award voor 'Populairste artiest van 2003'. Daarnaast treedt Jim maar liefst 15 keer op in een bomvol Ahoy. Ook heeft hij ondertussen een wassen evenbeeld staan in Madame Tussauds te Amsterdam, wint hij een TMF Award voor 'Beste nieuwkomer' en geeft hij in samenwerking met zijn sponsor Mars een eigen concert voor een uitzinnige menigte in de Heineken Music Hall.

Jim acteert in twee politieseries, met een gastrol in 'Baantjer' en een vaste rol in 'Boks'. Ook is hij betrokken bij een drietal bioscoopfilms: in 'Snowfever' speelt hij een bijrol en verzorgt de titelsong, in 'Afblijven' trekt hij meer dan 400.000 bioscoopbezoekers in één van de hoofdrollen, en voor 'Asterix en de Vikingen' spreekt hij de hoofdrol in terwijl hij alweer een titelsong verzorgt: de top-10-hit 'Dapper En Sterk'.

Daarnaast doet Jim in 2005 mee aan het succesvolle tv-programma 'Dancing With The Stars'. Dit levert hem zelfs de eerste prijs op! Jim bewijst hierdoor eens te meer dat hij ambitieus is en overal voor de volle 100% voor gaat. Aangezien zingen zijn grootste passie blijft, maakt Jim, geïnspireerd door zijn danssucces, een cd met de toepasselijke titel 'Dance With Me', welke ook de gouden status behaalt.

Naar aanleiding van zijn prestatie bij 'Dancing With The Stars' wordt Jim benaderd door V&V Entertainment (het bedrijf van Albert Verlinde) om de mannelijke hoofdrol in de musical 'Grease' te spelen. Met meer dan 250.000 verkochte kaarten in het seizoen 2006-2007, is deze musical V&V's meest succesvolle productie tot nu toe.

Aansluitend komt er een nieuw album van Jim uit. Het is zijn eerste Nederlandstalige album, onder de titel 'Vrij', met de top-5-hit 'Doe Dit Doe Dat'. In het najaar van 2007 heeft Jim opnieuw succes in de theaters, maar dan met zijn eigen theatertour, waarin hij met een 6-koppige live-band zich van zijn beste muzikale kant laat zien.

Voordat Jim zich in het najaar van 2009 zal storten op een hoofdrol in de musical ‘Hairspray’, verscheen op 15 mei zijn nieuwe studioalbum 'Nu', wederom Nederlandstalig, waarmee Jim bewijst een constante factor in de Nederlandse entertainmentindustrie te zijn!

JIM BAKKUM

Jim Bakkum per mail aanvragen

Of bel direct naar EUROPOP: 035-6835911 of 0653266042 of 0621578281