Lois Lane

LOÏS LANE

Nog maar net achttien is Monique Klemann, wanneer zij met haar vriend Tijn Touber de band Loïs Lane opricht. Geïnspireerd door haar idolen Aretha Franklin, Dusty Springfield en The Supremes ontwikkelt zij een soulvol stemgeluid dat de stevige muziek van de band ideaal aanvult.

 In 1985 vraagt Monique haar zus Suzanne of zij de band voor een optreden van de Grote Prijs van Nederland wil versterken en staan de twee voor het eerst samen op de planken. Zo wordt de karakteristieke sound van de band geboren. De eerste single “Break it Up” uit 1987 staat enige weken in de tipparade genoteerd. Loïs Lane heeft zich een plaatsje in de Hollandse popscene verworven en ook de pers houdt de band in de gaten.

In 1988 krijgt Loïs Lane met ‘Amsterdamned’, de titelsong van de gelijknamige film van Dick Maas, haar eerste hit. Een jaar later verschijnt het debuutalbum ‘Loïs Lane’, dat de eerste plaats in de Album Top 100 bereikt. ‘It’s The First Time’ wordt een Top 10-hit en aan het eind van het jaar is het album platina.

In 1990 verschijnt het album ‘Fortune Fairytales’, waarvan het gelijknamige nummer op single wordt uitgebracht, maar het is met ‘I Wanna Be’, de tweede single, dat de band opnieuw in een stroomversnelling raakt, wanneer Prince contact met de band zoekt. ‘I wish I’d written that song’, vertrouwt hij ze toe en hij nodigt de band uit als support-act voor zijn Europese ‘Nude’-tour, met als hoogtepunt een serie optredens in een uitverkochte Wembley Arena in Londen.

‘Precious’, dat in 1992 verschijnt, laat een ander Loïs Lane horen. Natuurlijk springen de bijdragen van Prince bij de singles ‘Sex’ en ‘Qualified’ in het oog, maar meer nog is de band tevreden over de eigen sound. Met ‘Precious’ handhaaft de band zich moeiteloos als een van de meest sensationele live-acts van dat moment. De jaren van intensief touren monden uit in de opnamen van een live-album in 1993.

In 1995 komt ‘Fireflight’ uit. Op dit, door Bart van Poppel en Slyde Don Cher geproduceerde album, klinkt Loïs Lane wederom anders, meer retro-georiënteerd, wat ook in de hit ‘Tonight’ goed is te horen. Na de release van ‘Fireflight’ verschijnt in 1996 de single ‘Simply Beautiful’ (Fluitsma en Van Tijn). Ondertussen stort Loïs Lane zich op een succesvolle serie Abba-optredens in het kader van de Marlboro-Flashbacktour.
Dit wordt zo’n groot succes dat de vraag naar Loïs Lane goes ABBA tot op de dag van vandaag groot is.

Terwijl ‘Combat’, de titelsong van de gelijknamige televisie-serie nog een bescheiden hitnotering haalt, wordt er gezocht naar een producer, die Monique en Suzanne in 1998 vinden in de persoon van Andy Wright (o.a. Massive Attack, Nathalie Imbruglia, Simply Red en de Eurythmics).

Met ‘Hear me out’ (2000) bewijst Loïs Lane mee te groeien met de ontwikkelingen binnen de popmuziek, zonder iets van de allure en de typische Loïs Lane-sound te verliezen. Helaas wordt het album niet opgemerkt door de pers, maar dat doet niks veranderen aan de populariteit van Monique en Suzanne. We zien ze in tal van televisieprogramma’s en de vele optredens tonen aan dat ze nog lang niet aan een afscheid toe zijn.

In 2003 zijn het de nieuwe singles 'When I'm With You' (geschreven en geproduceerd door Niels Zuiderhoek en Jeroen den Hengst) en 'Here You Come Again', die eens temeer bewijzen hoe goed de samenzang van de zussen zich leent voor popmuziek, ongeacht de stijl en sound van het moment.

In 2005 wordt ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van Loïs Lane een reeks concerten gegeven. Vanaf het eerste concert in januari is de tour ‘20 jaar Loïs Lane’ een succes. De trouwe fans zijn Monique en Suzanne nog niet vergeten. Bij het zien en horen van de show met zowel oude als nieuwe songs, blijkt dat Loïs Lane haar glans nog niet verloren heeft. Versneden met videoclips, interviews, TV- en backstagebeelden wordt de liveregistratie op DVD gezet. Om het overzicht kompleet te maken, zijn ook alle 15 videoclips gebundeld op een bonus DVD.
 
Loïs Lane treedt nog veelvuldig op met de band en met z'n tween als duo. Dat Monique en Suzanne een enorme liefde en passie voor muziek hebben mag duidelijk zijn De zusjes Klemann hebben altijd gekozen voor muziek die recht uit hun hart komt, ondanks de mogelijkheden om een grote commerciële act te worden. Dat is de reden dat ze na bijna 25 jaar nog steeds muziek maken. We mogen trots zijn op deze band die al zolang een bijzondere plaats inneemt binnen het Nederlandse popcircuit.
 
 
 
 LOIS LANE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                     
 
 
 
 
 
                     

Lois Lane per mail aanvragen

Of bel direct naar EUROPOP: 035-6835911 of 0653266042 of 0621578281