Anita Witzier

ANITA WITZIER

Anita Witzier is geboren op 10 november 1961. Na het behalen van haar VWO-diploma heeft Anita Engels en Rechten gestudeerd. Naast haar studie werkte ze als productieassistent bij het Veronica programma ‘Tineke’. In 1988 werd Anita omroepster bij Veronica en werkte daarbij ook op de afdeling personeelszaken.
 
Vervolgens werd Anita gevraag om het programma voor jongeren ‘Club Veronica’ te presenteren. Hierna volgde in tien jaar een hele reeks aan programma’s waaronder; ‘Veronica Award’, ‘Staatsloterijshow’ in een duopresentatie met Marc Klein Essink, ’n Stuk of twee’, ‘Take Five’ ‘Summertime’, ‘Veronica reisgids’, ‘Lucky Lotto Live’, ‘De 100.000 Guldenshow’, ‘Oh wat ben je mooi’, ‘Nationale Teleloterij’ en ‘Veronica Goes…'. Ook presenteerde zij op radio 2 het programma ‘Anita’, waarin ze elke week een bekende Nederlander ontving.
 
Na de zomer van 1996 maakt Anita Witzier een nieuwe start bij de KRO met het programma de ‘ASO-show’. Hierna presenteert zij het programma ‘Hints’, de taalquiz ‘Tien voor Taal’ en ‘Niet geschikt voor uitzending’. Ook presenteerde zij en een aantal eenmalige shows als de Spiritualiteitstest en het Heldenprogramma. In de zomer van 2003 was ze te zien in ’Het Huwelijk’ en in 2004 presenteerde Anita samen met Fons de Poel en Frits Spits het programma ’De Grootste Nederlander’. Begin 2005 verzorgde zij een duo-presentatie van ’De Nationale Opvoedtest’ met Sven Kockelman. In 2006 was Anita voor het eerst te zien met co-hosts Fons de Poel en Bas van Putten in het consumentenprogramma ’Boemerang’. In oktober 2006 presenteert Anita samen met Sven Kockelmann en ’supersidekick’ Marcel Maassen ’Het Grootste Taboe’ voor de KRO en sinds november 2006 is Anita naast Yvon Jaspers, Rob Kamphues, Derk Bolt, Stefan Stasse en Karin de Groot te zien in ’Nederland Te Koop’.
 
 Sinds 1997 presenteert Anita voor de KRO het populaire programma ‘Memories’. Tot op de dag van vandaag doet zij dat met veel plezier en in februari 2007gaat er weer een nieuw seizoen van start.
 
Anita Witzier zet zich ook in voor goede doelen. In 1995 werd zij ambassadrice van de Stichting HELP en sinds 2001 is zij ambassadrice van het Nationaal Reumafonds. Het Reumafonds zet zich al tachtig jaar in voor de bestrijding van reuma en haar gevolgen in Nederland.
 
Naast al haar werkzaamheden schrijft Anita Witzier een column voor het blad ‘Margriet’ en doet zij diverse presentaties in het land. Van de door Anita geschreven columns verschijnt een gebundelde uitgave.
 

Anita Witzier per mail aanvragen

Of bel direct naar EUROPOP: 035-6835911 of 0653266042 of 0621578281