Froukje de Both

FROUKJE DE BOTH

Froukje de Both staat in Nederland bekend als een veelzijdige persoon: presentatrice, actrice en DJ bij Radio 538.
Na haar toneelopleiding bij ‘De Trap’ in Amsterdam vertolkte zij vanaf 1997 drie seizoenen lang de rol van Mariët in 'Goudkust'. Daarna schoot de populariteit van Froukje enorm omhoog, wat nog eens werd bevestigd toen zij eind 1999 werd verkozen tot 'TV Babe of the Year'.
Ze presenteerde vervolgens in 2000 het programma 'Blind Match' op Net 5. Verder was Froukje veel op het circuit te vinden en heeft ze in april 2002 haar racelicentie gehaald op uitnodiging van het programma 'Zo Goed Als Nieuw'.
Begin 2001 vertolkte Froukje drie seizoenen de rol van Agnetha in de populaire tv-serie 'Costa'.
Ook verschijnt Froukje eind 2001 met een zeer succesvolle fotoshoot in de Playboy. Bij de perspresentatie van Playboy noemde hoofdredacteur Paul Koopal haar dan ook terecht 'The most natural beauty van de Nederlandse televisie'. Kennelijk dacht het publiek daar ook zo over, want Playboy met daarin Froukje de Both was één van de best verkochte exemplaren van de laatste jaren.
Sinds begin 2002 draait Froukje met bijzonder veel succes als DJ in het land. Naar aanleiding daarvan nodigde Radio 538 haar uit en sindsdien presenteert zij samen met Niels Hoogland iedere vrijdagavond het radioprogramma 'Niels & Froukje'.
In 2003 presenteert Froukje haar eigen programma 'Loods 7' bij Yorin, waarvoor zij ook eerder dat jaar het programma 'Starstrippers' maakte. Ook was 2003 wederom een druk jaar voor Froukje op acteergebied. Naast haar vaste rol in de tv-serie 'Costa' werd dat jaar ook de televisiefilm 'Pista' opgenomen, waarin zij eveneens de rol van Agnetha vertolkte. Verder speelde zij dit jaar de rol van Lot in 's werelds eerste multimediasoap 'Jong Zuid'.
In het voorjaar van 2004 werkte Froukje aan de opnames van de politieserie 'Missie Warmoesstraat' die in het najaar door de EO werd uitgezonden en waarin zij één van de hoofdrollen speelde. Ook is Froukje in datzelfde jaar in het theater te zien met een hoofdrol in de musical 'Love Me Just A Little Bit More'. Meer dan honderd voorstellingen speelde zij, naast Linda Wagenmakers en Charley Luske, de rol van Melanie.
In februari 2004 verlengde Froukje haar contract met Radio 538 voor twee jaar en in maart 2005 werd het uitgebreid tot drie jaar. Daarmee is Froukje één van de weinige vrouwen die op de radio 'overleeft'.
Eind 2005 maakte Froukje samen met Gordon, Angela Groothuizen, Winston Gerschtanowitz en Victoria Koblenko de talkshow 'Thuis' voor Talpa.
In 2006 krijgt Froukje haar eigen programma op internet. Ze gaat samen met Joris Lutz op onderzoek uit of zij zelf haar eigen website kan maken: zie www.froukjedeboth.nl voor het resultaat. Kijk op www.webmee.tv voor de verschillende afleveringen van het programma. Eind 2006 presenteert Froukje elke zaterdagavond op RTL5 het programma 'The Best of Boobytrap'.
Ook deed Froukje in 2006 mee aan het eerste deel van het succesvolle Tv-programma 'Dancing On Ice', waarin zij de sterren van de hemel schaatsten en een finaleplek wist te bemachtigen. Verder werd Froukje samen met Sophie Hilbrand en Claudia de Breij genomineerd voor de Zilveren Radio Ster 2006 voor beste vrouwelijke radiopersoonlijkheid.
Eind 2006 tekent Froukje een exclusief contract bij RTL 4. Als kick off gaat Froukje begin 2007 in het programma 'Wie wordt de man van Froukje?' opzoek naar haar prins op het witte paard.
In 2007 presenteert Froukje, samen met Sybrand Niessen, op RTL 4 het succesvolle programma 'TV Makelaar'. Daarnaast is zij ook te zien als presentatrice van 'RTL GP', het autosportprogramma van RTL 7 en neemt zij de presentatie van het RTL 8-programma 'Men’s Health Covermodel 2007' voor haar rekening.
 
Tegenwoordig valt ze regelmatig in bij het RTL 4 programma BOULEVARD
 

FROUKJE DE BOTH

Froukje de Both per mail aanvragen

Of bel direct naar EUROPOP: 035-6835911 of 0653266042 of 0621578281