Helga van Leur

Helga van Leur

Helga van Leur is bij het grote publiek bekend als de weervrouw van RTL. Ze is vooral bekend vanwege haar ontspannen en spontane weerpresentaties op televisie en radio. Helga studeerde Bodem, Water en Atmosfeer in Wageningen en is sinds 1994 werkzaam als meteorologe. Ze startte haar loopbaan bij MeteoConsult en is sinds 1998 te zien bij RTL.
Na ook marketingopleidingen gevolgd te hebben, heeft Helga zich toegelegd op de relatie tussen klimaat en duurzaamheid.

In 1998 werd Helga van Leur door internationale vakcollega’s uitgeroepen tot beste weerpresentator. Tien jaar later, in 2008, werd ze, naar aanleiding van een onderzoek van onderzoeksbureau GfK, verkozen tot populairste weerpersoon. In 2007 gooide ze hoge ogen in het programma ‘Dancing with the Stars’ dat ze samen met haar danspartner Marcus van Teijlingen won.

Helga treedt regelmatig in het land op als gastspreker of dagvoorzitter en schrijft geregeld columns voor zeer uiteenlopende klanten. Deze inspirerende en informatieve bijeenkomsten zijn voorzien van humor en zelfspot en worden door Helga op maat gemaakt. Zoals ze zelf zegt: ‘Ons leven en het weer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zonder zon, wolken en water is er geen leven. Het weer is van grote invloed op ons dagelijks leven, ook bedrijfsmatig. En zoals de mens eigen is, willen we ook weten wat de toekomst brengt. Liefst nog beïnvloeden! Hoe kunnen we het beste handelen met een groeiende wereldbevolking? Wat betekenen ‘Cradle to Cradle’, duurzaamheid en innovaties voor de toekomst?’ Duurzaamheid in combinatie met het weer is Helga’s grote passie, wat uiteraard niet betekent dat ze andere onderwerpen aan zich voorbij laat gaan.

Een sessie met Helga is toegankelijk, leerzaam, onderhoudend en inspirerend. Het geeft handvatten bij de (on)voorspelbaarheid in het (bedrijfs)leven in combinatie met duurzaamheid. Helga van Leur is breed inzetbaar als gastspreker en dagvoorzitter.

HELGA VAN LEUR

Helga van Leur per mail aanvragen

Of bel direct naar EUROPOP: 035-6835911 of 0653266042 of 0621578281