EXCLUSIEF: Luca Savazzi

Europop verzorgt exclusief de boekingen voor presentatie werkzaamheden van:

Luca Savazzi

acteur, presentator, zanger, voice-over

Luca is een veelzijdig acteur die regelmatig te zien is in (kleine) rollen in diverse films en tv-series, waaronder recentelijk Gooische Vrouwen 2 en GTST, en momenteel onder meer in Familie Kruys, Dagboek van een Callgirl en Bagels & Bubbels.

Luca Savazzi wordt geboren in Amsterdam en groeit daar op onder grote invloed van de Italiaanse taal en cultuur van zijn ouders. Het kenmerkende temperament, de passie en het ondernemings-vermogen van de Italianen voeren dan ook de boventoon in zijn leven en in zijn werk.

Als kind leert Luca zichzelf pianospelen en hij ontwikkelt zich in de loop der jaren tot zanger, tekstschrijver en componist. Met zijn nummers in het Engels, Italiaans en Nederlands weet hij naast zijn eigen gevoelens ook de emoties van anderen te vertolken. Maar Luca bezit meer talenten en benut deze door zich ook toe te leggen op een carrière als acteur en presentator.

In zijn jonge jaren volgt Luca een opleiding aan de Sound Academy in Hilversum en eenmaal een gediplomeerd Sound Engineer en Producer, belandt hij als technicus bij diverse studio’s en als dj bij verschillende radiostations. Terwijl hij hard werkt aan zijn muzikale carrière, groeit Luca uit tot een veelgevraagd fotomodel en werkt hij voor gerenommeerde merken als
Hugo Boss, Tommy Hilfiger en Diesel. Maar hij wil zijn horizon verbreden en kiest ervoor om een periode in Rome te verblijven, alwaar hij een opleiding Camera- en Theateracteren volgt.

Terug in Nederland gaat Luca aan de slag met zijn eerste solo-album. Op ‘Geen Twijfel’ (2007) werkt hij samen met topmuzikanten als Bert Meulendijk, Dave van Beek en Sander Rozeboom. De track ‘Ga Je Mee?’ wordt in 2008 benoemd tot ‘Life & Cooking Zomerhit’ bij RTL 4. Een jaar later belicht Luca een andere kant van zijn muzikale spectrum door de dancetrack ‘I Feel Good’ uit te brengen. Dit nummer wordt geremixt door o.a. Niels van Gogh, LoveRushUK en Sted-E & Hybrid Heights en belandt in de top 25 van de UK Dance Chart.

In 2011 wordt Luca gevraagd om auditie te doen voor
The Voice of Holland. Dankzij zijn eigen versie van George Michael’s hit ‘Faith’ belandt hij in het team van Marco Borsato. Zijn deelname aan de competitie opent nieuwe deuren, gek genoeg vooral op het gebied van acteren en presenteren.

Zo is Luca achtereenvolgens te zien op Nederland 3 en Net5 in tv-series als ‘NeonLetters’, ‘Achter Gesloten Deuren’ en ‘Overspel in de Liefde’. Vanaf het najaar van 2014 speelt hij de rol van Leon in ‘
Goede Tijden, Slechte Tijden’ en in 2015 is hij te zien in de nieuwe series ‘Familie Kruys’ (RTL 4), ‘Dagboek van een Callgirl’ en ‘Bagels & Bubbels’ (Net5). En na een bijrol naast Susan Visser in de film ‘Smoorverliefd’ (2013) is Luca vanaf december 2014 wederom samen met haar te zien op het witte doek, in de film ‘Gooische Vrouwen 2’.

Na een recent afgeronde opleiding ‘Presentatie’ aan het TVCollege in Hilversum, is Luca momenteel actief als presentator voor
Philips. En dankzij zijn zwoele Italiaanse stemgeluid en vloeiende taalbeheersing is hij een veelgevraagde voice-over, onder meer voor het Rijksmuseum. Bovendien is Luca een fanatiek sporter en doet hij regelmatig aan fitness om ‘in shape’ te blijven.

http://static1.squarespace.com/static/5360e717e4b05fe61b36c91a/t/53c284dee4b07557fac0dc52/1405256926763/?format=100w

Sinds zondag 29 maart is Luca te zien bij RTL 4 in de komische dramaserie Familie Kruys.

Vanaf dinsdag 7 april is Luca te zien bij Net5 in de romantische comedyserie Bagels & Bubbels.

Luca Savazzi per mail aanvragen

Of bel direct naar EUROPOP: 035-6835911 of 0653266042 of 0621578281