Marlayne Sahupala

MARLAYNE SAHUPALA

Marlayne Sahupala is geboren op 1 juli 1971.
Ze komt uit een muzikaal nest. Als dochter van Rein van den Broek, trompettist en bandleider van, de in de jaren zeventig razend populaire formatie Ekseption, raakt ze al vroeg in de ban van de muziek. Ze krijgt op haar achtste haar eerste klassieke pianoles maar verandert van koers en besluit dat ze popzangeres wil worden. Op haar zestiende begint ze liedjes te schrijven, stopt met pianolessen en stapt na de havo over op het conservatorium voor de opleiding zang, lichte muziek. Ze blijkt een goede leerling, steekt veel op van docenten als Greetje Kauffeld en Humphrey Campbell en rondt de studie een jaar eerder dan gepland. Cum laude af!
 
Tijdens haar studie doet Marlayne ervaring op in studio's als sessiezangeres voor jingles, commercials en in achtergrondkoortjes. Dat brengt haar bij de Frogettes, het koor dat René Froger begeleidt bij zijn concerten. Als Frogette treedt ze tien keer op in Ahoy en tweemaal in de Kuip en dan maakt ze de overstap naar een andere nationale grootheid, Ruth Jacott. Na twee zeer leerzame theaterseizoenen acht Marlayne de tijd rijp om haar vleugels uit te slaan.
 
Dankzij het Songfestival kent iedereen in Nederland - en daarbuiten - Marlayne als een professionele, gedreven zangeres. Een veelzijdige zangeres bovendien, wat ze bewijst in het romantische, Nederlandstalige duet met Gordon "Ik kan 't niet alleen". Een single die de nationale hitlijsten haalde.
 
In februari 2001 wordt Marlaynes eerste cd-album "Meant To Be" uitgebracht. Het album is inmiddels voorafgegaan door haar derde solosingle "I Quit". Op het album staan naast diverse eigen composities ook nummers van internationaal hoog aangeschreven namen, waaronder een nummer dat zij samen met Ali Thomson schreef.
 
In mei 2001 maakt Marlayne haar presentatiedebuut. Ze verzorgt dan samen met Ellemieke Vermolen de opening van het commerciële station V8. Voor deze zender presenteerde zij het dagelijkse televisie programma Hou ‘m Vast. Na haar start bij V8 presenteerde zij bij RTL4 het programma De Draad Kwijt met Romek van Thiel.
 
In 2002/2003 presenteert Marlayne dagelijks het vakantiejournaal voor D-Reizen bij SBS6. In september 2003 voegt Marlayne zich bij het Hart van Nederland-team waar zij nog steeds bijna dagelijks te zien is. Sinds november 2005 presenteert Marlayne ook het programma van Rommelzolder tot Droomhuis bij SBS6.
 
Van augustus 2005 tot en met december 2005 is Marlayne in het theater te zien en te horen met het theatraal concert It takes 2. Samen met Rocq-E Harrell (Big Black and Beautiful), Hans Vermeulen (Sandy Coast/Rainbow Train) en Robert Walker (R.E.S.P.E.C.T.) brengt zij dit unieke muziekprogramma in verschillende theaters in het land.
 
Voor radio 2 presenteert Marlayne samen met Roel Stoeltie het voorprogramma van het Nationale Songfestival vanuit een bomvol Ahoy en in de zomer van 2004 neemt ze 12 weken lang de presentatie van het Lunch programma van Radio M over.
Sinds 2006 presenteert ze elke vrijdag het lunchprogramma Aan Tafel! op Radio M.
 
Naast al haar werkzaamheden treedt Marlayne op in het land met haar eigen 5-koppige band, waarmee zij een fantastische show brengt met commerciële stukken, afgewisseld met haar eigen repertoire. Deze optredens hebben regelmatig gastartiesten zoals Edsilia Rombley, Manuela Kemp, Marcel Kapteijn, Sandro van Breemen, Bert Heerink, Han van Eijck, Ferry van Leeuwen, Lodewijk van Gorp, Desray, Nurlaila, Edward Reekers, Esther Hart, Xander, Mark Dakriet, Hans Vermeulen en vele anderen.
 
Tevens werkt Marlayne samen met haar eigen bedrijf aan formats voor diverse tv-stations.
 

MARLAYNE SAHUPALA

Marlayne Sahupala per mail aanvragen

Of bel direct naar EUROPOP: 035-6835911 of 0653266042 of 0621578281