Mirella van Markus

Mirella van Markus is op 5 januari 1977 geboren in Zeist. Tijdens haar studie Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam was ze al programmamaker bij Studenten TV (Salto, lokale omroep Amsterdam). Na haar studie was ze vanaf 2001 als researcher verbonden aan productiebedrijf Bromet & Dochters. Twee jaar werkte Mirella bij Frans Bromet en maakte met hem series voor o.a. de VPRO, Humanistische Omroep en de NCRV. Mirella ontwikkelde zich bij Bromet tot camera-journalist (camjo).

Mirella gaf de voorkeur aan zelf interviewen en maakte de overstap naar RTV Noord-Holland. In 2003 kwam ze in dienst van de regionale omroep, eerst als camjo voor een aantal reportageprogramma’s, later als presentator en programmamaker van Vrijheid Blijheid (programma over vrijetijdsbesteding in Noord-Holland) en het wekelijkse jongerenprogramma SHOOT (vanaf 2004).
In 2006 wordt Mirella door de produktie maatschappij van Jeroen Pauw gevraagd voor de presentatie van Goedemorgen Nederland. Dit was voor haar de uitgelezen kans om de meest uiteenlopende mensen te interviewen, en dat doet zij met veel plezier. Samen met Sven Kockelman presenteert zij tot 2009 dagelijks het ochtendprogramma van Nederland.
Naast Goedemorgen Nederland presenteert Mirella nog een aantal andere programma’s voor de KRO. Het Nederland 3 programma ’t Lab’, ‘Boer trouwt vrouw’, ‘Surviving Nature’ en het zeer gewaardeerde programma ‘De Italiaanse Droom’.
Vanaf najaar 2009 is Mirella een van de nieuwe gezichten bij Teleac. Afgewisseld door Pernille La Lau, presenteert ze de dagelijkse talkshow Helder en het Academisch Ziekenhuis voor Nederland 1. Ondertussen wordt er door haar samen met een TV produktie maatschappij hard gewerkt aan de ontwikkeling van diverse andere produkties.
Mirella is te boeken als Presentatrice, gespreksleider, discussieleider, interviewster en dagvoorzitter.
 
MIRELLA VAN MARKUS BOEKEN EUROPOP
BOEKEN MIRELLA  VAN MARKUS EUROPOP
EXCLUSIEF BOEKEN MIRELLA VAN MARKUS EUROPOP

Mirella van Markus per mail aanvragen

Of bel direct naar EUROPOP: 035-6835911 of 0653266042 of 0621578281