Monique Sluyter

Monique Sluyter

Toen ik net 18 jaren oud was werd ik ontdekt in Heerenveen, tijdens een missverkiezing. Kort daarna verhuisde ik naar Milaan. Ik was in het Italiaanse programma in het eerste jaar ballerina en daarna werd ik assistente van de presentator Umberto Smaila in het programma De Grote Slag: “COLPO GROSSO”, deze show was iedere dag op de tv.

 
DUITSLAND:
In CANNES werd dit Italiaanse programma verkocht aan vele landen, zoals DUITSLAND’S RTL, “TUTTI FRUTTI”; dit was de Duitse versie van de Italiaanse show, die ook via de satelliet te zien was. Ook Blue Channel in Duitsland heeft deze serie jarenlang uitgezonden. Het is nu (2010) nog steeds wereldwijd op tv.
  
Monique vanuit Italië naar Nederland:
Veronica (Nederland) plukte me weg bij TUTTI FRUTTI en bood mij mijn eigen show aan: “EROTICA”. Dit was een erotisch getint programma met korte filmpjes, vraagrubrieken en interviews.
  
Duitsland Tutti Frutti 2009:
Voor RTL 2009 opnames met komiek Atze Schroder gemaakt.
 
België 2010:
De Belgische fotograaf Kris Dewitte fotografeerd me voor zijn nieuwe boek 2010. Hierin staan ook Liza Marie Presley, Patricia Arquette, Morgan Freeman eva bekende Amerikaanse sterren.
 
Muziek:
De CD "I want your body" komt in de film “TRUE ROMANCE” gemaakt door TONY SCOTT en
QUINTIN TARENTINO.
 
SOAP:
De SOAP “GOUDKUST” (Harry Klooster) ontdekte mij en gaf mij de kans mezelf te ontplooien als actrice. Ik speelde een jaar lang de rol van Maria, de eigenaresse van de bar de Hotspot.
 
Big Brother:
Ik was 2 maal in het huis van “BIG BROTHER VIP’s” te zien, samen met andere bekende gezichten zoals Theo van Gogh. In 2006 verbleef ik 2 maanden in het huis, met HOTEL BIG BROTHER om geld in te zamelen voor het Rode Kruis.
 
Zagreb:
Ik ga naar Zagrab om de VN-ers een hart onder de riem te steken, en zoek de Landmacht in Oirschot op. Voor 1.000 militairen organiseer ik een kookevent. De rubriek “Koken met Monique” is zelfs verschenen in de Volkskrant, (Seksbom blijkt ook te kunnen koken), live in “Lunch TV”, en ik kook met Frank Awick op AT5.
 
THEATER:
Op de PARADE, een theatershow in 2003 die in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam te zien is, heb ik een hoofdrol in het stuk “Denk aan het Kind”, een Joods reumatisch volksdrama. Het stuk heeft een prijs gekregen na de Parade. (Het was de prijs voor de best lopende act.)
 
KUNST: 
Fotoexposities: Sony Hoofdkantoor, STIP, en expo “Fake Fantasy” met 2 foto’s tezamen met Frits Kok, Erwin Olaf, Frans Jansen, Andy Tan, Rob Scholte e.v.a. in de vroegere expositieruimte De Aemstelle te Amstelveen van Karel Appel. (Nu Cobramuseum) en expo “Playboy foto’s” in de KunsthAl te Rotterdam.
Expositie “Dreamworld”: kristallen schalen. De schalen met mijn kunst erop zijn handgeblazen en zijn verkocht en gemaakt door de fabriek in Leerdam. 
Diverse schilderijen in opdracht gemaakt. (Abstract en impressionistische stijl)
 
BOEKEN:
Brieven aan een Afghaanse vrouw” (Bruna) met o.a. Annamarie Jorritsma en Mies Bouwman, “Hilarisch lachen” voor Kika.
 
RECLAMESPOTS/ TV Programma’s
2004/2005 Ik produceer mijn eigen reclamespots met mijn eroscoop en erotische tips, en andere reclamespots lopen in Duitsland (4 stuks). Ook maak ik met JR-Ewing uit de serie Dallas een reclamespot voor de Duitse Burgerking.
2005 /2008 Na Sluytingstijd en Babewatch TV bij RTL 4 en RTL 7
2006/2010 Programma bij de Italiaanse TV “SHOWGIRL”, een modellenshow gesponsord door GUESS waarin modellen tegen elkaar strijden om de titel van de dag.
Diverse losse opdrachten van SBS Shownieuws waar ik verslag breng over nieuwe relaties / mode etc.
    
FILM
Mijn eerste ‘gastrol’ was in de film “Deuce Bigalow 2” met Rob Schneider.
 
Daarna kreeg ik een rol in bioscoopfilm “Daisy”, een Koreaanse gangsterfilm van de bekende Aziatische regisseur Andrew Law, (die oa de vechtscènes en special effects deed van Spiderman 2 en The Matrix),
 
Tonnie in de Nederlandse Speelfilm “Langer Licht” van David Lammers en Motelfilms. (oa Philene zegt Sorry)
 
Presentaties:
- Een 3 uur durende presentatie in de Beurs van Berlage, voor de AMMA-Award. (Nederlandse Media Award) met Matthijs van de Wereld draait door.
- “Soiree Pornografique” en het IPAN evenement. In december verzorgde ik de presentatie van ORN.
- diverse presentatie's op beurzen, game-events, bedrijfsfeesten. (oa met Gert Jan Dröge)

MONIQUE SLUYTER

Monique Sluyter per mail aanvragen

Of bel direct naar EUROPOP: 035-6835911 of 0653266042 of 0621578281