Nicolette van Dam

Nicolette van Dam

 

 Na de Havo is Nicolette begonnen aan de HBO-opleiding communicatie en marketing, waarna al snel de acteer- en presentatieambities in haar naar boven kwamen en Nicolette besloot zich te gaan bekwamen door verschillende workshops te volgen.

 

In 2004 begon Nicolette met haar rol als Bionda in de populaire kinderserie ‘ZOOP’. Inmiddels heeft zij 3 Zoop-films opgenomen, ‘Zoop in Afrika’, ‘Zoop in India’ en ‘Zoop in Zuid-Amerika’. Naast haar acteerprestaties zong Nicolette ook de titelsong van Zoop in India, ‘Jadoo Jadoo’, welke in de Kids Top 20 heeft gestaan. In 2006 werd Nicolette genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste vrouwelijke actrice voor haar rol als Bionda in ‘Zoop in India’.


Ondertussen zijn er vele rollen en werkzaamheden op Nicolette afgekomen, van (gast) rollen in Baantjer, de politieserie ‘Van Speijk’ en presenteerde ze voor MTV het tv-programma ‘Pimp my Room’.


Samen met Jamai was Nicolette presentatrice van de ochtendshow ‘Jetix Studio’ bij de kinderzender Jetix.  Tevens was Nicolette in Nederland en in Belgie te zien als Lisa in de speelfilm ‘Kabouter Plop in de Stad’. Nicolette deed onder meer de nasynchronisatie voor ‘Ice Age 2’ en voor de nieuwe kinderfilm ‘Alvin and the Chipmunks’.

 

Daarnaast was Nicolette te zien in de dramaserie ‘Voetbalvrouwen’ op RTL4/VTM. In deze serie speelde Nicolette de rol van Solange. In de zomer van 2008 was Nicolette te zien in het RTL4 programma ‘De Bloemenstal’ dat zij samen met Winston Gerschtanowitz presenteerde. In dit programma gingen Nicolette en Winston op zoek naar levensverhalen achter het aanbieden van een bos bloemen.

 

Sinds 2008 is Nicolette te zien als presentatrice van diverse programma’s op RTL4, waaronder de “Achmea Kennis Quiz” en “Ik Wed Dat Ik Het Kan”, samen met Carlo Boszhard. Op de  kinderzender Nickelodeon was Nicolette in België en Nederland te bewonderen als juryvoorzitter van het familie programma “Superster The Family Battle”.


In het voorjaar van 2009 was Nicolette een van de deelnemers aan de internationale succesformule “Dancing With The Stars” en weet zij het te schoppen tot de halve finale. In de zomer van 2009 maakt Nicolette haar theaterdebuut en is ze te zien in de rol van Mrs Darbus in de hitshow High School Musical. In het najaar van 2009 presenteerde Nicolette het programma “De Grote Woonwens”, waarin zij samen met haar vakteam woonwensen realiseerde van mensen die het niet makkelijk hebben.  In 2010 presenteert Nicolette samen met Koen Wauters voor België en Nederland de talentenjacht ‘My Name is Michael’ waarin wordt gezocht naar zowel een jonge als een volwassen Michael Jackson, die de King Of Pop op een indrukwekkende manier kunnen neerzetten.

 

Naast al haar werkzaamheden voor televisie houdt Nicolette van uit eten gaan en vooral van natafelen. Ook heeft zij een passie voor het leren van buitenlandse talen. Vooral Italiaans en Spaans spreken haar erg aan. Reizen is een van de grootste hobby’s van Nicolette. Daarnaast zet zij zich graag in voor Unicef, met name Unicef Kids United, een club voor jonge kids die zich inzet voor het welzijn van leeftijdsgenootjes in Derde Wereld landen.

Nicolette van Dam per mail aanvragen

Of bel direct naar EUROPOP: 035-6835911 of 0653266042 of 0621578281