Renate Verbaan

RENATE VERBAAN

Op 27 oktober 1979 wordt Renate Verbaan geboren in Rotterdam.

De liefde voor muziek uit zich al heel vroeg tijdens het playbacken van de Dolly Dots. In haar eindexamenjaar wordt Renate, tijdens het shoppen, ontdekt door een modellenbureau. Ze doet een fotoshoot en reist vervolgens acht jaar de wereld over als model, ze woont in Tokyo, Sydney, New York en Parijs. Na al het reizen besluit Renate dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging.

 Renate heeft een grote passie voor muziek en is verslaafd aan videoclips. Hierdoor verzamelt ze al haar moed en doet een screentest voor de muziekzender TMF. En met succes, want tijdens de TMF Awards in 2004 wordt ze door de kijkers gekozen als nieuwe VJ.

 Renate gaat weer op reis, nu als presentatrice van het programma De Travelfacts. Inmiddels heeft ze voor diverse programma’s bij TMF artiesten als Alicia Keys, Shakira, Destiny’s Child, Jamie Cullum en Westlife geïnterviewd.

Na één jaar TMF staat Renate in april 2005 in Ahoy om de tiende editie van de TMF Awards te presenteren. Dagelijks presenteert Renate het programma Re:action. Een live programma waarbij ze diverse gasten ontvangt en veel interactie heeft met de kijkers. Renate heeft de juiste keuze gemaakt want ze gaat elke dag met heel veel plezier naar haar werk!

Op 13 oktober 2006 presenteert Renate de TMF Awards en neemt hiermee afscheid van TMF. Ze maakt de overstap naar RTL5, waar ze op reis gaat voor RTL Travel's Hotlist. Haar eerste reportage maakt ze in Zuid-Afrika. Samen met Matthias Coppens presenteert Renate het programma Beauty & de Nerd.

Begin 2007 presenteert Verbaan het programma Revenge of the Nerds, een spin-off van Beauty & de Nerd waarin de tweeling Arjan en Erik Snippe gaan proberen "echte mannen" te worden. Sinds september 2007 presenteert de presentatrice het programma Lost in Tokio [3]. In het nieuwe televisie seizoen is Verbaan te zien in de Nederlandse versie van Project Catwalk.

Verbaan was wekelijks te zien als een van de deelneemsters van de zevende editie van de AVRO-serie Wie is... de Mol?. Zij eindigde, samen met Eva Van Der Gucht, als verliezer in de finale.

Renate Verbaan werd op de open dag van Feyenoord op 1 augustus 2007 gepresenteerd als ambassadrice van de stadionclub, haar functie is het promoten van de club. Als reactie gaf zij aan: 'Mijn vader zit hier op de tribune. In zijn ogen zal dit het hoogst haalbare zijn wat zijn dochter in haar leven kan bereiken.' Ze zal deze erefunctie één jaar vervullen, tevens zal zij op de officiële Feyenoord-website een column onderhouden waar zij haar mening over dit Feyenoord zal geven. Op 15 augustus 2008 werd zij moeder van zoon Julian die ze samen kreeg met haar vriend Winston Gerschtanowitz. Ze inmiddels getrouwd.

RENATE VERBAAN

 

Renate Verbaan per mail aanvragen

Of bel direct naar EUROPOP: 035-6835911 of 0653266042 of 0621578281