Ron Boszhard

RON BOSZHARD

Ron Boszhard ‘10 jaar Tros’

Ron Boszhard wordt op 12 november 1963 in Amsterdam geboren en volgt na zijn middelbare schooltijd een opleiding aan de Kleinkunst Academie. In 1983 gaat Ron de verpleging in. Hij werkt achtereenvolgens in een verpleeghuis voor bejaarden met dementie, een revalidatiekliniek en in de psychiatrie.

In 1991 realiseert Ron Boszhard zijn eerste zelf geschreven cabaretprogramma, getiteld ‘Alleen vanavond’, waarmee hij de finale bereikt van het Amsterdams Kleinkunst Festival met als inzet de Wim Sonneveld Trofee. Een jaar later wint hij de Martini Cabaret Prijs. De cabaretier Ron Boszhard wordt in de pers omschreven als ‘een natuurtalent’, ‘een overrompelende gek die je aan het lachen en aan het huilen maakt’, ’onmiskenbaar een komisch talent’ en ‘verraderlijk onschuldig maar vervolgens intelligent en professioneel’.

In 1993 komt Ron Boszhard in aanraking met het medium televisie, wanneer hij als productiemedewerker een baan krijgt bij IDTV. Hij is meteen tot over z’n oren verliefd op het medium!

In januari 1996 wordt Ron presentator. Ron presenteert bij de Tros het spel Match & Win, waarin hij met winkelende koppels een spel speelt. In datzelfde jaar presenteert Ron ook het toeristische programma Verrassend Nederland.

Sinds 1996 maakt Ron Boszhard de Nederlandse markten onveilig met een cameraploeg voor het programma Pluk de Dag. Met zijn ontwapende overvaltactiek weet hij mensen ertoe te bewegen hem te vergezellen op een onverwacht dagje of weekendje uit. Met de gele Pluk de Dag-bus trekt Ron door het hele land. “Van de ene op de andere dag iets leuks doen, je sores vergeten en doen wat je normaal nooit zou doen. Dat is de essentie van Pluk de Dag”, zegt Boszhard. ”De mensen die meegaan ervaren dat ook zo. Vaak vinden ze het de leukste tijd van hun leven”. In mei 2003 mag Ron voor Pluk de Dag de prestigieuze Bronzen Roos van Montreux in ontvangst nemen.

In de zomer van 1997 presenteert Ron het programma Ron’s Ballon. Met de Tros-ballon gaat Ron op zoek naar mensen met een bijzondere hobby. In 1999 is hij de Nederlandse presentator van het fameuze Spel zonder Grenzen. In het daarop volgende seizoen brengt Ron Boszhard een uitgebreide studioversie van Match & Win op tv en is hij één van de vaste panelleden in het spelletje Rappatongo. In het programma Postcode Loterij Live! reikt hij een tijdlang de ‘straatprijs’ uit.

In juli 2000 neemt Ron de presentatie van De Leukste Thuis over van Linda de Mol. Het programma is hem op ’t lijf geschreven. Ook toert Ron door Nederland met het theaterprogramma Pluk de Lach. In het voorjaar van 2001 presenteert hij samen met Cor Bakker het programma Voor Alle Moeders/Vaders van Nederland. Hierin zingen vijf kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar liedjes van en met bekende Nederlandse zangers en zangeressen.

In het theaterseizoen 2002-2003 is Ron op het theaterpodium te bewonderen. Hij speelt de hoofdrol in de Studio 100-productie, Doornroosje. Deze familiemusical draait aansluitend met Ron Boszhard, Peter Lusse en Jamai, een winterseizoen lang in het nieuwe Efteling Theater.

In het seizoen 2003-2004 presenteerde Ron, naast het programma De Leukste Thuis, ook het kookprogramma 1000 Seconden, samen met meesterkok Ad Janssen. Beide programma’s alsmede Pluk de Dag en het nieuwe kinderprogramma Kleintjes, staan weer ingepland voor het tv-seizoen 2004-2005. Inmiddels is Ron van najaar 2005 de vaste presentator van het jongerenprogramma Z@ppsport.

Tussen alle bedrijven door presenteert Ron Boszhard ook nog een aantal publieksevenementen zoals het door Studio 100 (K3, Kabouter Plop, Samson & Gert) georganiseerde Zomerfestival in Ahoy’ Rotterdam. Daarnaast is Ron een veelgevraagde presentator van bedrijfsevenementen.

Tenslotte is Ron Boszhard vanaf oktober 2004 t/m december 2005 te zien in de film/theaterproductie, De Kameleon Ontvoerd. Daarnaast presenteert hij Sinterklaas Pakt Uit, een theaterproductie van Pro-Acts en CNR Records. Tevens speelt Ron een gastrol in de film De Schippers van de Kameleon 2, die medio 2005 in première ging.

2006 staat geheel in het teken van Ron Boszhard’s 10-jarig Tros jubileum waaronder nieuwe tv-programma’s en dvd-releases van Pluk de Dag, Match & Win en De Leukste Thuis. Tevens zal Ron zich met zijn eigen productiemaatschappij (Ron Boszhard Producties BV) gaan richten op theaterprogramma’s en dvd-uitgaven.

 

 Ron Boszhard BOEKEN EUROPOP

BOEKEN RON BOSZHARD EUROPOP

EXCLUSIEF BOEKEN RON BOSZHARD EUROPOP

 

Ron Boszhard per mail aanvragen

Of bel direct naar EUROPOP: 035-6835911 of 0653266042 of 0621578281