Sonja SIlva

SONJA SILVA

Sonja Aldina Silva is geboren op 1 februari 1977 in Rotterdam. Als ze 16 is, begint ze met modellenwerk en doet dit een paar jaar. Na een auditie verzorgt Sonja samen met drie andere de backing vocals voor Spiros. Na een optreden bij "De 5 Uur Show", wordt Sonja gevraagd mee te doen aan de finale van Miss Zuid-Holland. Twee weken later staat Sonja in de finale van Miss Nederland en in oktober 1997 wordt Sonja tot Miss Nederland gekroond. Hierna reist ze af naar de Seychellen om daar Nederland te vertegenwoordigen op de Miss World verkiezingen. Dit is het begin van de carrière van Sonja.

Na een screentest voor FOX 8 presenteert Sonja vier maanden het programma "Zak" als het typetje "De blonde doos". Sonja komt op deze manier voor het eerst in aanraking met het presenteren.

 Na het vertrek van Sylvana neemt Sonja het R&B-programma bij TMF over. Al snel presenteert ze ook "de USA Charts", "de Factory Facts" en één keer per week het live programma "de Dag Top 5". Sonja groeit enorm en in september 2000 presenteert ze iedere werkdag het live programma dat haar eigen naam draagt: SonjaSilva.com. Een groot onderdeel van haar werk bestaat uit het interviewen van artiesten. Naast Nederlandse sterren interviewt ze o.a.: Montell Jordan, Aaliyah, Ronan Keating, Wycleff Jean, Limp Bizkit en Mary J Blige. Sonja maakt ook regelmatig reportages van grote muziekevenementen.

Hoogtepunten uit haar TMF-carrière zijn de interviews met Ricky Martin, Lionel Richie en Destiny’s Child en het presenteren van de TMF Awards. Sonja heeft twee keer in een uitverkocht Ahoy gestaan. Twee jaar en een enorme rugzak vol ervaring later besluit Sonja The Music Factory te verlaten. Op 31 augustus 2001 was het afscheid van Sonja live te zien op TMF.

In september 2001 maakt Sonja de overstap naar Yorin. Samen met Floortje Dessing, Chimène van Oosterhout en Renate van der Zalm presenteert ze het programma "Yorin Travel", waarvoor ze de hele wereld over reisde. Hierna zet ze haar reislust voort in een programma over trends: "Wannahaves". Samen met Winston Gerschtanowitz komt ze ook voor dit programma op de gekste plekken, maar nu vaak wat dichter bij huis. Hiernaast is Sonja ook omroepster bij Yorin.

In 2002 presenteert Sonja de verslaglegging van een aantal evenementen waaronder Dance Valley en Pepsi Pop. In april 2003 is ze weer te zien bij Yorin, in de soap Onderweg Naar Morgen.

Van oktober 2002 tot eind mei staat Sonja gemiddeld twee dagen per week op de planken voor de musical Copacabana, waarin ze de rol van Conchita Alvares vertolkt, als alternate van Sophia Wezer.

In de zomer van 2003 is Sonja in Salou voor de opnames van een gastrol in Costa!. Deze serie is in begin 2004 te zien bij BNN. In de laatste drie maanden van 2003 verblijft Sonja op Curaçao voor opnames van de dramaserie, de Erfenis. Hierin vertolkt ze één van de hoofdrollen.

Begin 2005 is ze voor het derde achtereenvolgende jaar gevraagd het gezicht te zijn van Farouk Systems en opent ze haar eigen webshop.

In 2006 en 2007 is Sonja te zien in de serie Lotte bij Talpa. In deze serie speelt zij de rol van Marianne Santos, één van de secretaresses bij het modebedrijf Emoda.

In maart 2007 doet Sonja mee aan het  swingende programma Just The Two Of Us op Tien, samen met Syb van der Ploeg gaat zij de muzikale strijd aan met acht andere bekende Nederlanders. Sonja bereikt met haar zangtalent de halve finale. Van de jury krijgt zij regelmatig te horen dat zij een goede zangeres is.In het nieuwe programma Celebrity Poker op Tien is Sonja de winnaar van haar tafel. Hiermee behaalt zij direct een plaats in de finale.

SONJA SILVA BOEKEN ERNST FIJN  PRODUCTIES

BOEKEN SONJA SILVA ERNST FIJN PRODUCTIES

EXCLUSIEF BOEKEN SONJA SILVA ERNST FIJN PRODUCTIES

 

Sonja SIlva per mail aanvragen

Of bel direct naar EUROPOP: 035-6835911 of 0653266042 of 0621578281