Victoria Koblenko

VICTORIA KOBLENKO

Victoria Koblenko is geboren op 19 december 1980 in Oekraine. Toen ze 13 jaar was, maakten haar ouders de overtocht naar Nederland.

In 1999 behaalde ze haar Gymnasium diploma op het Krimpenerwaard College in Krimpen aan de IJssel. Daarna begon Victoria als eerstejaarsstudente Politicologie aan de Universiteit van Leiden. In dezelfde periode werd ze gecast voor de rol van Isabella Kortenaer in de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden, waarin ze 5 jaar heeft gespeeld tot juni 2005.

Naast een aantal gastrollen in Costa! en Glazen Huis, Van Speijk, Boks en Vuurzee speelde Victoria een van de vijf hoofdrollen in haar eerste speelfilm Stille Nacht (www.stillenachtdefilm.nl). Voor de rol van Marieke Kopermolen in de deze psychologische thriller kreeg Victoria een onderscheiding op het Filmfestival in Utrecht. Ze werd bekroond met een prijs voor de meest populaire aanstormende actrice van 2004.

In augustus 2005 speelde Victoria de rol van verlegen, maar gewaagde Laura in Dood Eind (www.doodeind.nl). Daarna volgde een  tweede horrorfilm SL8N8 (www.sl8n8.nl), waarin Victoria samen met Kurt Rogiers de hoofdrol vertolkt. De korte film American Dreams, waar Victoria de vrouw van Lee Harvey Oswald speelt in Hollywood bekroond met de prijs voor de beste korte film.

In 2008 presenteerde Victoria voor VPRO het programma Landroof. Ook krijgt de UITLAATKLEP, een discussieprogramma met VMBO jongeren op RTV Noord een vervolg. Verder werkte ze in Moskou vier maanden lang  aan de opnames van een 12 delige dramaserie - haar eerste Russisch-talige rol.

Naast televisie werkzaamheden schrijft Victoria spraakmakende columns voor de gratis krant METRO.

Dat haar studie Politicologie van theorie overgegaan is naar de praktijk, blijkt uit de reis die ze vorig jaar heeft gemaakt naar Oeganda om namens de Derde Kamer de verkiezingen waar te nemen. In maart is Victoria de parlementsverkiezingen in Oekraine gaan waarnemen. Deze keer, officieel via het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Voor de verkiezingen van de Tweede Kamer in Nederland heeft Victoria alle lijsttrekkers geinterviewd over ontwikkelingssamenwerking.

Als aanvulling op de cv van haar studie heeft Victoria haar medewerking verleend aan vele humanitaire doeleinden zoals Amnesty International en Unicef. Victoria is ambassadeur voor veel goede initiatieven, waaronder NCDO en De Derde Kamer. Met deze achtergrond presenteert ze debatten onder jongeren over politiek, zinloos geweld en vele andere.

In 2010 speelt ze wederom in de serie Goede Tijden Slechte Tijden (Rol: Isabella Kortenaer), de serie van de AVRO, Bloeverwanten en staat ze op het toneel in Retour Hollandse Spoor als Olga met het Nationale Toneel.

Victoria is beschikbaar als presentatrice bij evenementen, seminars en/of discussieleider voor verschillende maatschappelijke onderwerpen. Zo heeft zij reeds, tot volle tevredenheid, evenementen en debatten geleidt voor o.a. de PVDA, GasUNIE, Provincie Groningen, TU Delft en OCW.

VICTORIA KOBLENKO

 

BOEKEN VICTORIA KOBLENKO EUROPOP

VICTORIA KOBLENKO BOEKEN BIJ EUROPOP

 

Victoria Koblenko per mail aanvragen

Of bel direct naar EUROPOP: 035-6835911 of 0653266042 of 0621578281