Time Bandits

TIME BANDITS

Met zijn groep "TIME BANDITS" veroverde Alides Hidding in de tachtiger jaren al een plaats in de popwereld. Deze Nederlandse band liet nationaal en internationaal van zich horen. In 1980 scoorde Alides zijn eerste hit, met de solosingle "Hollywood Seven". In 1981 scoorden de Time Bandits een grote danshit met "Live it Up", dat zelfs op de eerste plaats van de Amerikaanse Dance Charts terechtkwam.

 

Kenmerkend aan de Time Bandits is het professionele geluid van funk, disco, soul en rock en de onmiskenbare stem- en gitaargeluid van Alides Hidding. In 1983 bereikt het nummer "I'm Specialized In You" de tweede plaats in de top 40. Het was een monsterhit met meer dan 90.000 verkochte exemplaren in Nederland en het vijfvoudige in Frankrijk. Ook de daarop volgende single "Listen To The Man With The Golden Voice" haalt de top 10.

In oktober 1983 haalt de single "I'm Only Shooting Love" de top 10. Ook internationaal breekt deze band door. De single doet het goed in Frankrijk, Amerika en Australie. De Time Bandits vertrekken op tournee naar Australië en Nieuw-Zeeland, want ook daar beland de single bovenaan de hitlijsten.

 

In 1984 bereikt de single "Reach Out" de top 40 en in 1985 werd een hit gescoord met "Endless Road". Tussendoor vertrekt Alides naar de Verenigde Staten waar hij op uitnodiging van de zeer talentvolle Dan Hartman nummers gaat schrijven.

In oktober 1985 wordt de single "Dancing On A String" een hit. En in 1986 wordt de door Alides Hidding en Dan Hartman geschreven single "I Won't Steal Away" een hit. In de loop van dit jaar gaat de band regelmatig op tournee naar andere Europese landen, waaronder Frankrijk en Portugal.

 

In 1987 vertrekt Alides wederom naar Amerika om samen met Dan Hartman aan nieuw materiaal te werken. Het resultaat waren de singles "We'll be dancing", "Wildfire" en het album "Can't Wait For Another World". Na vier succesvolle albums, besluit Alides Hidding in 1989 voorlopig een punt te zetten achter de Time Bandits. Alides Hidding, zanger, gitarist en songwriter verhuist naar Los Angeles, Verenigde Staten, waar hij o.a. songs schrijft voor artiesten als Jennifer Rush, Helen Schneider, Trini Lopez en The Nylons, in samenwerking met andere componisten als Dan Hartman (Relight my fire), Charlie Mitnight en Dwayne Hitchings. Daarnaast scheef hij de muziek voor de kindertekenfilmserie "Star Street".

Momenteel werkt Alides Hidding als songwriter voor Nederlandse en Belgische artiesten, waaronder Romeo, Xander de Buisonjé, Ruth Jacott, Dana Winner, Helmut Lotti, Barbara Dex en vele anderen.

Met zijn vernieuwde versie van de TIME BANDITS treedt hij alweer sinds 1995 op, nationaal en internationaal. Het repertoire bestaat uit de hits van de TIME BANDITS uit de jaren 80, nieuwe nummers en covers van o.a. Tina Turner, Otis Redding, Jimi Hendrix en vele anderen.

Alides onderstreept zijn veelzijdigheid door het verweven van pop-, jazz- en bluesachtige nummers.

Deze topband vindt nog steeds veel waardering bij een breed publiek.

Eind mei 2002 zullen de Time Bandits een daverend concert geven in Ahoy Rotterdam tijdens "The Reflex of the 80" welke zal worden uitgezonden door BNN.

 

Inmiddels schrijven we voorjaar 2003 waarin Alides uitkomt met een bijzondere overzichts-CD, getiteld "As Life". De plaat is op veler verzoek  gemaakt en benadert de dezelfde sfeer en impact die veel mensen tijdens zijn live optredens hebben overtuigd van zijn talent.

 

De grote hits nu voor het eerst opnieuw opgenomen, aangevuld met zijn favoriete covers, plus het prachtige nieuwe "Sarah" en een wel heel speciale bewerking van "I'm specialized" maken deze CD een musthave voor iedere muziekliefhebber!

 
Met zijn groep "Time Bandits" verovert Alidus Hidding in de jaren ’80 een plaats in de popwereld. Deze Nederlandse band laat nationaal en internationaal van zich horen. In 1980 scoort Alidus zijn eerste hit, met de solosingle "Hollywood Seven". In 1981 scoort de Time Bandits een grote hit met "Live it Up", dit nummer komt zelfs op de eerste plaats van de Amerikaanse Dance Charts terecht.
 
Kenmerkend voor de Time Bandits is het professionele geluid van funk, disco, soul en rock en het onmiskenbare stem- en gitaargeluid van Alidus Hidding. In 1983 bereikt het nummer "I'm Specialized In You" de tweede plaats in de top 40. Het is een monsterhit met meer dan 90.000 verkochte exemplaren in Nederland en het vijfvoudige hiervan in Frankrijk. Ook de daarop volgende single "Listen To The Man With The Golden Voice" haalt de top 10.
In oktober 1983 haalt de single "I'm Only Shooting Love" de top 10. De single doet het goed in Frankrijk, Amerika en Australië. De Time Bandits vertrekken op tournee naar Australië en Nieuw-Zeeland, want ook daar belandt de single bovenaan de hitlijsten.
 
In 1984 bereikt de single "Reach Out" de top 40 en in 1985 scoort Time Bandits een hit met "Endless Road". Tussendoor vertrekt Alidus naar de Verenigde Staten waar hij op uitnodiging van Dan Hartman nummers gaat schrijven.
In oktober 1985 is de single "Dancing On A String" een hit. En in 1986 is, de door Alidus Hidding en Dan Hartman geschreven single, "I Won't Steal Away" een hit. In de loop van dit jaar gaat de band op tournee naar andere Europese landen, waaronder Frankrijk en Portugal.
 
In 1987 vertrekt Alidus wederom naar Amerika om samen met Dan Hartman aan nieuw materiaal te werken. De singles "We'll be dancing", "Wildfire" en het album "Can't Wait For Another World" zijn hiervan het resultaat. Na vier succesvolle albums, besluit Alidus Hidding in 1989 voorlopig een punt te zetten achter de Time Bandits. Alidus Hidding, zanger, gitarist en songwriter verhuist naar Los Angeles, Verenigde Staten, waar hij o.a. songs schrijft voor artiesten als Jennifer Rush, Helen Schneider, Trini Lopez en The Nylons. Dit doet hij in samenwerking met andere componisten als Dan Hartman (Relight my fire), Charlie Mitnight en Dwayne Hitchings. Daarnaast schrijft hij de muziek voor de kindertekenfilmserie "Star Street".
 
Momenteel werkt Alidus Hidding als songwriter voor Nederlandse en Belgische artiesten, waaronder Xander de Buisonjé, Ruth Jacott, Dana Winner, Helmut Lotti, Barbara Dex en vele anderen.
 
Eind mei 2002 geeft Time Bandits een daverend concert in Ahoy Rotterdam tijdens "The Reflex of the 80’s", uitgezonden door BNN.
 
In 2003 komt een bijzondere overzichts-CD uit, getiteld "As Life". Het album is op veler verzoek gemaakt. De grote hits nu voor het eerst opnieuw opgenomen, aangevuld met zijn favoriete covers, plus het prachtige nieuwe "Sarah" en een wel heel speciale bewerking van "I'm specialized" maken deze CD een musthave voor iedere muziekliefhebber!
 
Sinds 1995 treedt Alidus met zijn vernieuwde versie van de Time Bandits nationaal en internationaal op. Het repertoire bestaat uit de hits van de Time Bandits, nieuwe nummers en covers van o.a. Tina Turner, Otis Redding, Jimi Hendrix en vele anderen.
Alidus onderstreept zijn veelzijdigheid door het verweven van pop-, jazz- en bluesachtige nummers. Deze topband vindt nog steeds veel waardering bij een breed publiek.
 

TIME BANDITS

Time Bandits per mail aanvragen

Of bel direct naar EUROPOP: 035-6835911 of 0653266042 of 0621578281