Ferri Somogyi

FERRI SOMOGYI

Ferri Somogyi is geboren en getogen in een klein, rustig dorp even buiten Amsterdam. Al op jonge leeftijd toont hij zich een druk baasje. Vanaf zijn vijfde is hij fanatiek voetballer, en later maakt Ferri zichzelf nog meer sporten eigen: windsurfen, basketbal, duiken, motorcross, autoracen (één jaar deeluitmakend van een professioneel team), bungee jumping etc. Bij alles wat hij doet legt Ferri een enorme energie en doorzettingsvermogen aan de dag.
 
Zo ook wanneer hij op zijn 18e de overstap naar de VS maakt om daar een jaar Mesa Community College in San Diego te volgen. Hij studeert informatica en om zijn verlegenheid te overwinnen neemt hij acteerlessen.
 
Eenmaal weer terug in Nederland, voor een jaar militaire dienst, neemt Ferri deel aan een algemene auditie voor de populaire soap Goede Tijden Slechte Tijden. Hij wordt onmiddellijk aangenomen. Sterker nog, men schrijft speciaal voor hem een rol! Zeven jaar lang vertolkt Ferri Somogyi de rol van Rik de Jong. Een rol die hem op het lijf geschreven is. Ferri’s alter ego is barman, boxer, ijshockeyer, motorracer en vanzelfsprekend erg populair bij de vrouwen. Dat laatste zowel in de serie (waarin hij tegenover maarliefst twaalf vrouwen komt te spelen) als in het dagelijks leven, waarin zijn populariteit tot ongekende hoogten stijgt.
 
Hij is te gast in meer dan vijftig talkshows, geeft enkele honderden interviews in tijdschriften en wordt door de hitkrant tot beste acteur van 1997 benoemd. Door zijn populariteit kan Ferri zich tevens inzetten voor goede doelen. Zo presenteert hij het op MTV uitgezonden Aids Pop Music Festival en zet hij zich in voor Unicef en Foster Parents.
 
Ferri’s werk brengt hem over de hele wereld. Onder meer in Rusland, IJsland, Nepal, Madeira, Marokko en de Cariben. Ferri speelt Naast Goede Tijden Slechte Tijden rollen in Baantjer, De Garage, Bon Bini Beach en Het Glazen Huis. Daarna speelt Ferri ook een grote rol in de film Jezus is een Palestijn.
 
Zijn rol in Goede Tijden Slechte Tijden eindigt in een gevangenis in Thailand. Ferri emigreert in 2005 naar de VS waar hij als ‘Alien of Extraordinary Ability’ met open armen wordt ontvangen. Ferri Somogyi heeft het Planet X Extreme Sports Network gepresenteerd en werkt met de Global Mothers Action Group Positive Programming Project.
 
‘Mijn grootste passie is mensen te motiveren om een droom te hebben’, zegt Ferri. ‘Vooral jonge mensen. Omdat een mens zonder droom als een boot zonder roer is. Alles is mogelijk’.
 
Op dit moment is Ferry druk bezig met een aantal castings voor nieuwe filmrollen en vanaf september 2007 zal hij weer terugkeren in de populaire RTL4 soap “GTST”.
 
Daarnaast is Ferry Somgyi beschikbaar voor dj-optredens. Samen met een andere DJ is Ferry totaal drie uur op locatie aanwezig, hiervan doet hij het eerste half uur Meet en Greet en draait Ferri nog tweeënhalf uur Top 40/100 muziek op de huisinstallatie.

FERRI SOMOGYI

Ferri Somogyi per mail aanvragen

Of bel direct naar EUROPOP: 035-6835911 of 0653266042 of 0621578281